Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Διαδικτυακός κατάλογος σχολικής βιβλιοθήκης 4ου ΓΕ.Λ Ιλίου

Στον υπερδεσμό
https://1drv.ms/x/s!AtIXcJ3CrJABaQ0OjLMbV1pn0z8
μπορείτε να δείτε τι βιβλία διαθέτει
η Βιβλιοχώρα, η σχολική βιβλιοθήκη του 4ου ΓΕ.Λ Ιλίου.
H βιβλιοθήκη ελίναι δανειστική για τα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Όταν ανοίξετε τον υπερδεσμό,
μπορείτε να κάνετε αναζήτηση, μέσω του find
το οποίο βρίσκετε στις 3 τελείες, στην άκρη δεξιά του ηλεκτρονικού εγγράφου excel .
Δοκιμάστε π.χ. με όρο αναζήτησης "ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ".

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2016 -2017 PHRASAL VERBS



                                     Συλλογή των περιφραστικών ρημάτων από τα κεφάλαια 5-8

                                    Έλεγχος του καταλόγου των περιφραστικών ρημάτων


                            δημιουργία του ψηφιακού αρχείου κειμένου

                                           Στο εργαστήριο πληροφορικής
                                   



Στάδια της δημιουργικής εργασίας phrasal verbs


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ  2016 -2017
PHRASAL VERBS
Κεφάλαια 5-8 του βιβλίου Take off B2


4ο ΓΕ.Λ Ιλίου
Κολοκάθης Κωνσταντίνος Β1
Τσόρβας Ιωάννης Β1


Επιβλέπων καθηγητής:  Εμμανουήλ Νίνος ΠΕ06


Πέμπτη 16-3-2017
  1. Συλλογή και καταγραφή σε λίστα των περιφραστικών ρημάτων.
  2. Εξήγηση της σημασίας των περιφραστικών ρημάτων από την πρόθεση / επίρρημα. (τεχνική απομνημόνευσης - mnemonic device)
  3. Πρόβα της παντομίμας στο αμφιθέατρο.


  4. Ψηφιοποίηση του εγγράφου και της βιντεοσκόπησης της παντομίμας.
  5. Δημοσιοποίηση της δημιουργικής εργασίας μέσω του επίσημου σχολικού ιστότοπου.
  6. Παρουσίαση της δημιουργικής εργασίας σε ειδική εκδήλωση προς όλους τους μαθητές.

Bibliography
Jones, L. (2013). Take Off B2. Athens: Hillside Press
Leech, G. & Svartvik, J. (1975). A Communicative Grammar of English. London: Longman
Swan, M. (1980). Practical English Usage. Oxford: OUP
Thomson, A.J. (1986). A practical English Grammar. 4th Edition. Oxford: OUP

Wehmeier, S. (2000). Advanced Learner’s Dictionary. Oxford: OUP

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

"Εxtra curricular activities for Senior High School EFL learners"



Παρουσίασα σήμερα, Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017,
  σε σεμινάριο που διοργάνωσε
η Δρ Ελένη Μανωλοπούλου-Σέργη,  Σχολική Σύμβουλος ΠΕ6, Γ Αθήνας,
στο 3ο ΠΕΚ, στο Περιστέρι,
την εισήγηση για καθηγήτριες αγγλικής
"Εxtra curricular activities for Senior High School EFL learners".


Όλες οι δραστηριότητες που συζητήθηκαν στο σεμινάριο, 
 έγιναν στην τάξη, στο 4ο ΓΕ.Λ Ιλίου,
τα τρία προηγούμενα σχολικά έτη 2014-2017.

Εμμανουήλ Νίνος
BA English & Greek, Dip RSA TEFL, MA Ed.

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Kinds of minorities mind map




Apostolis Biniakou, Year 12 B,
created a mind map of the topic "kinds of minorities'.
He used his notebook notes and
the free software package FREEPLANE.
Freeplane files (.mm) can be extracted as .jpg images.

[Αποστόλης Μπινιάκου, Γ2 / 2014-2015]

Δοκιμή του διαδικτυακού παιχνιδιού Chrome App "English Vocabulary"



Αναζήτηση ελληνικής μετάφρασης στο διαδικτυακό λεξκό GLOSBE
Όταν ολοκληρωθεί η έξάσκηση των λέξεων που έχει προσθεσει η μαθήτρια,
η εφαρμογή ENGLISH VOCABULARY αναγράφει το σκορ σε μορφή κοντέρ.

Στο πλαίσιο του πρότζεκτ της Α' Τάξης "ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΑΠΟ ΤΟΥς ΝΕΟΥΣ"
οι μαθητές μου δοκίμασαν σήμερα στο εργαστήριο πληροφορικής του λυκείου μας
το διαδικτυακό παιχνίδι
ENGLISH VOCABULARY
το οποίο προσθέτουμε ως δωρεάν εφαρμογή από το
CHROME WEB STORE
& παίζουμε μέσα από το φυλλομετρητή CHROME της GOOGLE.

Για την εξάσκηση των μαθητών χρησιμοποιήθηκε:
α] μέρος του λεξιλογίου του κεφαλαίου 5 από το βιβλίο αγγλικών
β] το δωρεάν αγγλοελληνικό διαδικτυακό λεξικό GLOSBE
&
γ] η προαναφερθείσα εφαρμογή.

Για το μάθημα χρησιμοποιήθηκε το εξής φύλλο εργασίας:

vocabulary items for GOOGLE APP GAME [unit 5 p. 64 TAKE OFF B1+]
A] ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ GLOSBE
B] ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
GOOGLE CHROME WEB STORE “ENGLISH VOCABULARY
Γ] ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

ΛΕΞΙΛΌΓΙΟ
1    BOAST       
2    EXECUTIVE
3    SHAREHOLDER
4    UNSPOILT
5    RENOWNED
6    CORPORATION
7    DISPUTE
8    ABUNDANT
9    SANCTUARY
10    LECTURE

σε μορφή pdf

 [2014 - 2015]

Guided Writing “Am I a spoilt brat?”

To θέμα της έκθεσης είναι
Am I a spoilt brat?”


Διαβάζουμε όμως πρώτα το άρθρο από την εφημερίδα
Charles J. Sykes – Some Rules Kids Won’t Learn in School
Printed in San Diego Union Tribune       September 19, 1996
http://rabryst.ca/2006/09/charles-j-sykes-some-rules-kids-wont-learn-in-school/?entry=entry060928-084532

Λεξιλόγιο του άρθρου
https://drive.google.com/open?id=1X8zcANbeqs9ECX5zDH1Db3ShP4BaDN_PD1kIu1TFo-w

Λέξεις που ρώτησαν οι μαθητές καθώς έγραφαν την άσκηση
https://drive.google.com/open?id=1CiVNUZZzsdN9BlXJiTovXZnusBsY-w56BQUgLLVUTOU

Εμμανουήλ Νίνος  [ΠΕ06]

[2005- 2006]