Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Νέα "αγγαρεία" φορτώνεται στις πλάτες των εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με άρθρο του Χρήστου Κάτσικα:

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις Κατρούγκαλου για τις συντάξεις, εκτός από τα "κοψίματα" στις ήδη μειωμένες συντάξεις, απαιτείται και ατελείωτη "χαρτούρα". Τα σχολεία, όσοι εκπαιδευτικοί έχουν πάρει σύνταξη μετά το 2015 καθώς και όσοι εκπαιδευτικοί βγήκαν φέτος στη σύνταξη, καλούνται να φωτοτυπήσουν 300 περίπου σελίδες μισθοδοτικές καταστάσεις (από το 2002-2010) και να γράψουν σε αρχείο excel εκατοντάδες αριθμούς, μήνα μήνα από το 2002-2010!
Πρόκειται για μια απίστευτη γραφειοκρατία που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα τόσο στους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς όσο και στους εν ενεργεία που καλούνται να την φέρουν σε πέρας.
Τόσο οι συνάδελφοι συνταξιούχοι, όσο και οι σύλλογοι καθηγητών σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται σε απόγνωση και ρωτάνε; Έχει σχέση με τη λογική μια τέτοια διαδικασία; Γιατί μετακυλίεται και πάλι στις πλάτες των καθηγητών ενώ είναι ευθύνη των Διευθύνσεων εκπαίδευσης; Γιατί δεν βρίσκουν άλλους τρόπους οι Διευθύνσεις εκπαίδευσης να λύσουν το πρόβλημα και με τόση ευκολία το μεταφέρουν  στα σχολεία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου