Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΡΔΗΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΔΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στις 26 Σεπτέμβρη ημέρα πανεργατικής απεργίας και ενώ δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωναν στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενάντια στα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που καταστρέφουν το δημόσιο σχολείο, εξοντώνουν τους εκπαιδευτικούς και παράλληλα οδηγούν σε ανθρωπιστική κρίση ολόκληρη την κοινωνία, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας επέλεξε για να ανακοινώσει το κλείσιμο τμημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής! Πιο συγκεκριμένα ειδοποιήθηκαν από το Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης κ. Ζαφειρακίδη το 5ο Λύκειο Αιγάλεω, το 5ο Γυμνάσιο Περιστερίου, το 1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, το 5ο Γυμνάσιο Αιγάλεω και το 3ο Γυμνάσιο Αιγάλεω ότι χάνουν από ένα τμήμα!!! Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις εκλήθησαν τηλεφωνικά από τον προϊστάμενο απεργοί-διευθυντές, να υλοποιήσουν την απόφαση αυτή.
Ποιες είναι λοιπόν οι συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης στα τέλη Σεπτέμβρη;
  • Ανακατανομή του μαθητικού δυναμικού με τις όποιες συνέπειες προκύπτουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Πολυπληθή τμήματα.
  • Ανακατανομή εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία, αφού αρκετοί συνάδελφοι θα βρεθούν ξαφνικά υπεράριθμοι για κάποιες ώρες ή και για όλο το ωράριό τους! Και όλα αυτά τη στιγμή που το ΠΥΣΔΕ έχει ήδη τοποθετήσει τους συναδέλφους που ήταν υπεράριθμοι, στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και τους αποσπασμένους σε σχολικές μονάδες (Τοποθετήσεις Α΄ Β΄ φάσης) και αυτή τη στιγμή τοποθετεί εκπαιδευτικούς για συμπλήρωση ωραρίου (Γ΄φάση).
  • Αποτελεί πρόκληση να δηλώνει ο κ. Ζαφειρακίδης εδώ και 10 μέρες ότι « το θέμα των τμημάτων στα σχολεία της Γ΄Αθήνας, έχει κλείσει» και ο ίδιος να το ξανανοίγει στα τέλη Σεπτέμβρη για τα 5 σχολεία, χωρίς κανείς πλέον να αποκλείει ότι δε θα ακολουθήσουν και άλλα!
  • Κατά τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ (27-9-12) για συμπλήρωση ωραρίου διαμαρτυρήθηκα έντονα για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο των τμημάτων και ζήτησα με ένσταση να σταματήσει η διαδικασία της Γ΄ φάσης για να δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους αυτούς να κάνουν αίτηση συμπλήρωσης, διεκδικώντας ισότιμα και δημοκρατικά τα δικαιώματα που είχαν και οι άλλοι εκπαιδευτικοί σε όλες τις φάσεις (Α΄,Β΄,Γ΄). Παράλληλα δήλωσα ότι «θεωρώ απαράδεκτο σε ημέρα πανεργατικής απεργίας, να ειδοποιούνται απεργοί καθηγητές- Διευθυντές για την εξέλιξη αυτή». Η ένσταση απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ με 3-2 ( μειοψήφισαν οι αιρετοί).
  • Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
    Κάθε μέρα γίνεται κατανοητό σε όλους με ξεκάθαρο τρόπο ότι οι μνημονιακές πολιτικές και οι εκφραστές τους διαλύουν το δημόσιο σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές αντιμετωπίζονται σαν απρόσωποι αριθμοί σε μια απλή προσθαφαίρεση… Δεν υπάρχει πλέον άλλος χρόνος για χάσιμο! Απαιτείται συγκροτημένος και αταλάντευτος αγώνας για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών αυτών πολιτικών.
    ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΡΔΗΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ
    ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
    Κιν. 6977513534 – nekordis@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου