Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Όλοι στη συγκέντρωση και διαδήλωση την Κυριακή 16/6, στις 7.00 μ.μ., στην ΕΡΤ3



Η καθημερινή κινητοποίηση λαού και νεολαίας, από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσης της πρωτοφανούς κυβερνητικής επίθεσης στην κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία, διαμορφώνει τις προϋποθέσεις της επιτυχίας του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Οι χιλιάδες λαού που συγκεντρώθηκαν στην πανεργατική απεργία της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα ενάντια στο προκλητικό κλείσιμο της ΕΡΤ προκαλούν ήδη πανικό στα κυβερνητικά επιτελεία, τα οποία επεξεργάζονται και ετοιμάζονται να υλοποιήσουν νέα σχέδια για  το σταμάτημα του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ (αναγγελία λειτουργίας δημόσιας μαϊμού τηλεόρασης, συκοφαντίες κατά  απεργών, προσπάθειες να βγάλουν παράνομη την απεργία στα ΜΜΕ, κ.α.)
Με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και της νεολαίας στις κινητοποιήσεις, στους αγώνες και στην περιφρούρηση της κατάληψης της ΕΡΤ3  μπορούμε να σταματήσουμε τα αυταρχικά μέτρα της κυβέρνησης για το σπάσιμο της απεργίας, να ανατρέψουμε την αντιδραστική πολιτική και την επέλαση των μνημονίων και των  βάρβαρων  αντικοινωνικών μέτρων που τη συνοδεύουν.
Διεκδικούμε και απαιτούμε
● Να μην παραδοθεί η ενημέρωση και ο πολιτισμός στον έλεγχο, στην εκμετάλλευση και την κερδοφορία των ιδιωτικών συμφερόντων και των καναλαρχών. Κάτω τα χέρια από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
● Να μην προχωρήσει η απόλυση 2700 εργαζόμενων στην ΕΡΤ, ο εργασιακός μεσαίωνας και η θάλασσα ανεργίας που διαμορφώνουν.
● Να μην περάσουν τα σχέδια των μεγαλοκαναρχών, των εφοπλιστών και του κεφαλαίου που τα υπηρετεί η  κυβέρνηση για τη διάλυση του δημοσίου και την ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιας παροχής και υπηρεσίας.
● Όχι στο λουκέτο στην ΕΡΤ και στους δημόσιους οργανισμούς. Όχι στην αντιδραστική αναδιάρθρωση του δημοσίου (με απολύσεις, μετατάξεις-μεταθέσεις, τσάκισμα μισθών και δικαιωμάτων, τρομοκρατία – πογκρόμ απολύσεων).
●  Να καταργηθεί τώρα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κλείνει την ΕΡΤ και δίνει τη δυνατότητα για το κλείσιμο και άλλων δημόσιων οργανισμών.
●  Να ανατραπούν τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις που καταστρέφουν τη ζωή μας.
● Όχι στις απολύσεις και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
● Δημοκρατία και ελεύθερος συνδικαλισμός στους χώρους δουλειάς.
● Κατάργηση του αίσχους της πολιτικής επιστράτευσης και της επίταξης απεργών.
Καλούμε το λαό και τη νεολαία σε λαϊκό ξεσηκωμό.
Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης σύγκρουσης, τώρα είναι η στιγμή της ανατροπής. Ένα πλατύ, μαχητικό, εργατικό και λαϊκό κίνημα μπορεί να ανατρέψει την πολιτική Κεφαλαίου – Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Προτείνουμε προς τα σωματεία, τις ομοσπονδίες και τα συνδικάτα με τα συλλογικά τους όργανα και συλλογικές διαδικασίες να προχωρήσουν σε νέους μεγάλους πανεργατικούς αγώνες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Όλοι στη συγκέντρωση και διαδήλωση την Κυριακή 16 / 6,
στις 7.00 μ.μ., στην ΕΡΤ3
Όλοι στις καθημερινές δραστηριότητες των σωματείων των εργαζομένων της ΕΡΤ3
                                                                                              Τα Δ. Σ. των ΕΛΜΕ -Θ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου