Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΕΛΜΕ Περιστερίου - Επιτροπή Αγώνα


Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Σχολείο

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ. στο χώρο του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Περιστερίου (ή 3ου Γυμνασίου) έγινε η ανοιχτή συζήτηση με θέμα την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, που διοργανώσαμε ως Ανοιχτή Επιτροπή Καθηγητών της ΕΛΜΕ Περιστερίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν συνάδελφοι από διάφορα σχολεία, γονείς και μέλη συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, λίγοι μαθητές, όπως και εκπρόσωποι από: το Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Έλλη Αλεξίου", τη Λέσχη Εργαζομένων του Δήμου Περιστερίου, τη Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου, την ΕΛΜΕ Περιστερίου και την ΟΛΜΕ.

Παρουσίαση κεντρική των ζητημάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο δημόσιο σχολείο, που για μας σημαίνει διάλυση κάθε έννοιας δημόσιας εκπαίδευσης, έκανε ο Χρήστος Κάτσικας.

Παρά τη δύσκολη περίοδο, αλλά ενώ τρέχουν πολλά σοβαρά ζητήματα τόσο στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης όσο και γενικότερα, ειδικά μετά το πραξικοπηματικό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και την προετοιμασία της 2κομματικής πλέον κυβέρνησης να σαρώσει ό,τι κοινωνικό αγαθό και υπηρεσία έχει απομείνει, θεωρούμε ότι η συζήτηση αυτή ήταν μια μικρή συμβολή στο να ανοιχτούν τα ζητήματα σε όλους μας, να προβληματιστούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα που έρχεται, να προτείνουμε τρόπους συνεργασίας και αντίστασης και να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο ενωμένοι, όλοι μαζί (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, κοινωνία) θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα για ένα αξιοπρεπές δημόσιο σχολείο, ένα σχολείο που δε θα είναι μόνο αναπαραγωγή του υπάρχοντος συστήματος αλλά και ευκαιρία για πραγματική μόρφωση, αφύπνιση και ενεργοποίηση των νέων παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου