Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ευχαριστήρια επιστολή προς την Περιφέρεια Αττικής για την προσφορά δενδρυλλίων και καλλωπιστικών φυτών

 
[Τα δενδρύλλια θα μεταφυτευτούν την άνοιξη στα παρτέρια της αυλής του γυμνασίου μας.]

Αξιότιμοι κύριοι,
Σας ευχαριστούμε για την ευγενική σας προσφορά δενδρυλλίων και καλλωπιστικών φυτών στο σχολείο μας, το 15ο Γυμνάσιο Περιστερίου. Τα φυτά αυτά όχι μόνο θα ομορφύνουν το σχολικό χώρο αλλά και θα αξιοποιηθούν εκπαιδευτικά από τους καθηγητές και τους μαθητές της περιβαλλοντικής μας ομάδας. Βέβαια, η παιδαγωγική αξία της προσφοράς σας δε σταματά στις διδακτικές παρεμβάσεις, εφόσον από τέτοιες παραδειγματικές στάσεις ζωής τα παιδιά μας διδάσκονται έμπρακτα τη σημασία της θετικής προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και τη δύναμη της συνεργασίας, μέσα από την οποία προωθείται η ατομική και συλλογική πρόοδος.
Αποτελεί γενική παραδοχή ότι το μέλλον της χώρας μας θεμελιώνεται στην παιδεία μας, και μάλιστα στην ανθρωπιστική παιδεία, η οποία συνδυάζει την παροχή γνώσεων με την καλλιέργεια αρχών και αξιών. Κάθε βοήθεια, όπως η πράξη σας, προς αυτή την κατεύθυνση, είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτη και θεμιτή, αλλά και αναγκαία.
Κλείνοντας, ευελπιστούμε σε συνέχεια της επαφής μας και σας βεβαιώνουμε ότι θα είναι χαρά και τιμή μας να σας υποδεχθούμε στο σχολείο μας.

Η μαθητική κοινότητα του 15ου Γυμνασίου Περιστερίου,
Ο σύλλογος των καθηγητών
Η Διεύθυνση του σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου